BBC va avea mai multe personaje homosexuale în emisiunile sale pentru a combate „cultura heteronormativă”

BBC va avea mai multe personaje homosexuale în emisiunile sale pentru a combate „cultura heteronormativă”

Televiziunea BBC va crește numărul persoanelor LGBT care apar în programele sale și în buletinele de știri , ca parte a unor noi reforme de diversitate.

Acestea vor fi reprezentări „adiacente”, ceea ce înseamnă că sexualitatea lor nu face parte dintr-o poveste sau este direct relevantă pentru o știre.
Off-screen și off-air, personalul LGBT va fi încurajat să „aducă întreaga lor personalitate în acest cadru „ și să fie deschise față de sexualitatea lor.

Alte recomandări includ folosirea pronumelor non-binare utilizate atunci când este cazul și o rețea de ” aliați heterosexuali”, care își vor anunța statutul cu ecusoane sau semnături speciale de e-mail.

Acestea sunt incluse într-un nou raport bazat pe un sondaj al atitudinii personalului LGBT, care a constatat că mulți au perceput corporatia ca avand o „cultură heteronormativă”.

Grupul LGBT reprezintă 11% din forța de muncă totală a BBC și 12% din personalul superior. Șefii BBC spun că au acționat pentru a se asigura că păstrează și atrag cel mai bun talent LGBT și că fac apel la o audiență mai tânără ca radiodifuzor.

James Purnell, directorul radiodifuziunii și al educației, a declarat: „Una dintre marile noastre provocări este în prezent în jurul publicului tânăr.

„Într-un sondaj recent de la YouGov, numai 51% dintre persoanele de 18-24 ani s-au identificat ca fiind complet heterosexuali.

„O organizație care pare să aibă o cultură heteronormativă nu este una care îi va atrage nici pe consumatori, nici pe angajați.

„Vrem să creăm cea mai deschisă și mai cuprinzătoare cultură.”

Un studiu intern a 300 de angajați LGBT la BBC a relevat zone care necesită îmbunătățiri, incluzand cultura heteronormativă, limbajul non-binar, sprijinirea personalului trans și adoptarea LGBTQ sau LGBTQ +.

De asemenea, s-au exprimat preocupări că bărbații homosexuali erau cei mai vizibili membri ai comunității LGBT din cadrul companiei, că intersecția dintre rasă și fundal în cadrul comunității LGBT nu a fost suficient de reflectată și că a existat o nevoie de lideri LGBT mai vizibili.

Karen Millington și Matt Weaver, au spus: „Speram ca acest lucru face ca toata lumea sa se simta inclusa – fie ca sunt genderqueer, bisexuali, homosexuali, lesbiene, transsexuali, non-binare, pansexual, intersexuală, asexuată, pederast, sub semnul întrebării sau un aliati“