Desert cremos și aerat – este permis și celor care sunt la dietă!

Dacă ați gustat vreodată sau chiar ați pregăti cremă bavareză, cu siguranță țineți minte gustul. Crema miraculoasă cu gust de unt și consistență gelatinoasă este nemaipomenit de gustoasă, totuși lasă loc și de improvizații culinare. Aceasta poate fi utilizată pentru a crea prăjituri cu mai multe straturi, ca umplutură pentru clătite și minitarte, precum și pentru a unge torturile.

Rețeta originală a acestui desert rafinat conține destul de multe calorii, de aceea vă oferim o nouă rețetă dietetică. Această cremă în stil bavarez poate fi consumată și de către persoanele care se află la dietă!

Ingrediente:

-1,5 pahare lapte (375 ml) ,3 gălbenușuri de ou ,4 linguri de apă ,1 lingură de gelatină;
-300 ml smântână cu puține grăsimi/ iaurt simplu/ brânză dulce de vaci;1 linguriță esență de vanilie; zahăr, după gust.

Mod de preparare:

1.Mixați gălbenușurile cu zahărul și puneți spuma la foc mic. Turnați încet laptele și încălziți compoziția timp de 10 minute, amestecând continuu. N-o dați în clocot, luați-o de pe foc.

2.Mixați smântâna cu esența de vanilie.

3.Dizolvați gelatina conform instrucțiunilor de pe plic, apoi turnați-o în compoziția cu lapte. Amestecați și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

4.Adăugați smântâna mixată și amestecați compoziția. Turnați-o în forme mici. Puneți formele în frigider. Și cei mari, și cei mici vor fi încântați de acest desert aerat și pufos!

Consistența desertului este determinată, în mare măsură, de cantitatea de gelatină. Dacă veți pune un pic mai multă- atunci veți obține un panna cotta, iar dacă veți folosi mai puțină gelatină atunci veți obține un desert asemănător cu înghețata. Cu curaj distribuiți rețeta și prietenilor voștri, ei vor fi recunoscători!