Inca mai avem oameni cu suflet mare! Bebeluş român născut acasă prematur şi în stop cardiac, salvat de o vecină şi patru voluntari ai Crucii Roşii, in Italia

Un bebeluş român născut prematur şi în stop cardiac, acasă, a fost salvat de o vecină, în Italia. Fetiţa, a cărei mamă este o româncă de 21 de ani, a fost botezată Giada (Jad) şi a fost externată de curând din spital, perfect sănătoasă.

La ora şase de dimineaţă, în urmă cu o lună, Ghiulseven Caragop, o tânără româncă stabilită în Italia, a simţit cum pruncul a început să o lovească puternic în burtă. Tatăl micuţei, Mauro Bruno, 35 de ani, care e agent de pază, nu era acasă. Acceptase un schimb de tură cu un coleg. Ghiulseven a sunat la ambulanţă imediat ce a realizat că ceva nu e în regulă. Cere ajutor, începe să ţipe la telefon, urlă. O vecină o aude şi vine în grabă.

Alessia a povestit cum a încercat să o ducă pe tânăra mamă româncă pe canapea, să se întindă. Înainte de a reuşi asta, a văzut capul fetiţei: „Ţipa, dar nu putea împinge singură fetiţa afară.” Vecina a încercat să ia copila, s-a rupt cordonul ombilical. Micuţa a căzut pe duşumea, Alessia a luat-o, a învelit-o într-o pătură. Dar bebeluşa nu plîngea, nu respira.

„Am început să îi masez pieptul cu două degete, era ca o păpuşă mică, cu pielea transparentă, puteam să îi văd toate venele. Atunci au intrat cei patru îngeri de la Crucea Roşie.”, rememorează Alessia. A ţipat la ei: „Salvaţi-o vă rog! Salvaţi-o!”

Marco Massari, 50 de ani, Claudia Colucci, 25 de ani, Tullio Passeri, 44 de ani, și Gaia Mapelli, 34 de ani, sunt voluntarii de la Crucea Roşie care au acţionat ca la carte, conform protocolului şi urmând instrucţiunile de la cursurile de prim ajutor pe care le-au urmat. Niciunul dintre ei nu e medic sau asistent medical. Constituie o echipă spceială de voluntari care sunt de serviciu de sărbători şi sâmbătă seara, atunci când trebuie dublate turele asistenţilor şi medicilor specializaţi de pe salvări, relateaza observator.ro.