„Pentru cei care comentează că Merţanele popilor… Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele.” Mesajul purtatorului de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului catre credinciosi:

Preotul Eugen Tanasescu, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, a raspuns cu o replica dura celor care au critica luxul si opulenta afisate de mai-marii Bisericii la slujba de sfintire a Catedralei Neamului.

Preotul, activ pe retelele de socizalizare, a postat un mesaj menit sa „elucideze” misterul masinilor luxoase.

Limuzinele ar fi ale Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), fiind puse la dispoziţie pentru securitatea ierarhilor români şi a invitaţilor străini, pentru că au o echipare specială: sunt blindate.

Maşinile de culoare închisă au fost văzute de toată lumea la marea sărbătoare de duminică, 25 noiembrie, de la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului.  Părintele Eugen Tănăsescu a scris pe contul său de Facebook:

„Pentru cei care comentează că Merţanele popilor… etc. V-aţi întrebat vreodată de ce oamenii serioşi nu discută despre maşinile astea?  Simplu… sunt maşini puse la dispoziţie de SPP. Aşa că nu-s maşinile popilor, ci ale STATULUI. Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele. Pe surse… sunt blindate.“